Исмаилов: Готов съм и на детектор на лъжата

Исмаилов: Готов съм и на детектор на лъжата | StandartNews.com

"Ако има и капка съмнение, че съм имал контакт с чужди разузнавания, няма да съм на този пост зам.-министър на отбраната и не ми е тук мястото, готов съм и да се подложа на детектор на лъжата. Това означава национално предателство, аз съм човек, който се е родил в България, дал съм клетва и няма никакъв начин по какъвто и да било повод да работя за друга държава. Аз съм един хората, работили за създаване на националната система за защита на класифицираната информация", заяви Орхан Исмаилов в предаването на Сашо Диков по Нова ТВ.

Изказването му е във връзка с твърденията на Валери Симеонов от патриотичния фронт, който го обвини, че е подставено лице на хора с турски интереси и не може да заема поста заместник-министър на отбраната. Исмаилов каза също, че не е обиден от нападките срещу него, както и от това, че поискаха оставката му от Патриотичния фронт.  "И сега съм готов да си подам оставката. За мен не е важен поста. Ако тогава го бях направил това щеше да е в противоречие с ценностната ми система", сподели той. Запитан дали би се срещнал с Валери Симеонов, който е един от най-върлите му противници, Исмаилов каза: "С отворени обятия съм към Валери Симеонов. За мен няма значение от коя партия е човекът, а да защитава националния интерес. Валери Симеонов да заповяда когато иска да се види с мен, за да се увери, че не съм заплаха за националната сигурност".

Исмаилов коментира и старта на кариерата си в политиката, която тръгва от ДПС: "Винаги съм бил деполитизиран, никога не съм си мислил, че ще се занимавам с политика. 2003 г. случайно се запознахме с Касим Дал. Никога не съм бил подлаган на натиск покрай дейността ми в комисията по досиетата." Исмаилов заяви, че никога не е бил член на ДПС, въпреки това е благодарен на Ахмед Доган за подкрепата. "Аз съм завършил Националния военен университет, след това следвах право, със специално разрешение на тогавашния министър Николай Свинаров. Бях докторант в школата в Симеоново", разказа още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай