Илияна Йотова поиска подкрепа за правителството

Илияна Йотова поиска подкрепа за правителството | StandartNews.com

София. "Трябва да се даде шанс на това правителство и трябва да се приеме социалната програма и Избирателния кодекс", бе категорична евродепутатът Илияна Йотова по БНР.

На въпрос дали сестра й д-р Румяна Тодорова ще поеме Здравната каса, Йотова обясни, че тя е достатъчно достоен човек и могат да поискат отговор лично от нея. Йотова припомни, че когато д-р Тодорова е приключила своя мандат в Здравноосигурителната каса, резерва на касата е бил около 1,7 млрд. лв.

"Тогавашия министър Дянков взе тези пари и ги употреби за нещо, за което никой до този момент не знае къде отидоха. Няма български закон, който да позволява средствата за здравеопазване да отиват за нещо друго.", каза Йотова. Тя изказа съжаление за нивото на българското здравеопазване и това, че много хора са напуснали страната.

По отношение на исканото извинение от страна на Бойко Борисов от Сергей Станишев, Йотова акцентира, че ако е трябвало да вървим по тази линия, Борисов дължи много извинения за изминалите 4 години.

"Смятам политическите партии за достатъчно зрели, не само тези, които участват в парламента, а и много други, които останаха под чертата. Ако наистина има възможност за национален консенсус нека да го направим, ако не да вървим към избори".

Тя е на мнение, че "ако вървим по същата схема и останат сегашните разпоредби, до голяма степен с различно съотношение в процентите ще се възпроизведе сегашния парламент" и докога ще се въртим по тази схема. Илияна Йотова е оптимист, че не са изчерпани всички възможности да се преговаря с ГЕРБ и има възможност определени приоритети да бъдат свършени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай