Идея: РБ с 2-ма кандидати за президент

Идея: РБ с 2-ма кандидати за президент | StandartNews.com

Общо кандидатура само с ГЕРБ ще е краят на Реформаторския блок, прогнозира зам.-председателят на ДБГ Димитър Танев

Обща кандидатура за президент само между ГЕРБ и Реформаторския блок ще обърка и раздвои десния избирател и ще бъде краят на блока и ние в такъв съюз няма да участваме. Това заяви днес старозагорският депутат Димитър Танев от ДБГ по повод поредното изненадващо предложение на партньорите им от ДСБ. При такъв развой на нещата хората на Кунева нямали да имат друг избор освен да участват със своя самостоятелна кандидатура за държавен глава. Трима кандидати на десницата – това би бил най-лошия вариант, каза Танев.

Според заместника на Кунева при очертаващия се единен ляв фронт на президентските избори най-добрият отговор на управляващото мнозинство би бил общ кандидат-президент на десницата. Той призова най-силната дясна партия – ГЕРБ, щом има готова кандидат-президентска двойка да я обяви навреме, за да я обсъдят заедно. „Нека направим нормална предизборна кампания като в развитите демокрации, а не да разчитаме на 20-ина дни, в които не могат да се обиколят дори областните центрове", призова Танев.

Той коментира и намерението на БСП да сезира Конституционния съд за промените в изборния кодекс. „Това означава само едно – желание да се водят безкрайни дебати, а иначе нека конституционалистите се произнесат за допустимостта на някои от въпросите от референдума на Слави", смята старозагорският депутат от ДБГ Димитър Танев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай