И Кирил Петков се наежи. Показа мускули

След Николай Денков и съпредседателят на „Промяната” реши да се репчи на Пеевски

И Кирил Петков се наежи. Показа мускули | StandartNews.com

"Готови сме да седнем с вас, да преговаряме, да обсъждаме, но не и с цената на нашите принципи. Моля ви, колеги от другите партии, ако трети път ви кажем: "Няма да си предадем принципите", повярвайте ни, повярвайте в това. Ако пак не ни повярвате, пак ще отидем на избори". Това каза Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната" и един от лидерите в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" по време на Отчетно-изборното събрание на партията.

"Готови сме да седнем с вас, да преговаряме, да обсъждаме, да прекарам много часове заедно, но не на цената нашите принципи", отбеляза Петков, обръщайки се към ГЕРБ и ДПС. И заяви: "Ние няма да се наклоним и да се наведем, поврявайте ни, ще отидем и на 10 избора, ако трябва, но няма да се предадем".

ВИЖ ОЩЕ: Денков се направи на мъж, ежи се на Пеевски

На следващите избори трябва да се избере дали искате премиер, който изглежда европейски академик със знания, некорумпиран, или искате тях двамата, попита Петков, сочейки снимките на Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Той отправи призив към тях: "Не се срамувайте хора, кажете си го, няма проблем: "Решаваме всичко заедно, ние сме едно". Ще бъде по-лесно и честно", добави Петков.

Относно отношенията с "Демократична България" Петков констатира, че с тях са като един юмрук, защото имат едни и същи приоритети и една визия - България като нормална европейска държава. "Ние сме различни брандове на една общност", каза още той. 

"Стоя пред вас и ми се пълнят очите, над 600 човека от всеки кът на България сте застанали рамо до рамо, браво", поздрави той участващите делегати в отчетно-изборното събрание. 

Петков коментира, че демографската криза не е толкова страшна, ако имаме нормална икономическа политика. Той посочи, че това, за което съжалява, е, че не сме постигнали членството в еврозоната. "Европа точно преди няколко дни каза, че ни очаква в еврозоната, каза Петков и заяви, че след изборите ще довършат и тази задача. Когато сме първа политическа сила на следващите избори, ще продължим и ще си го довършим", обеща Петков.

Ако искате България да стане латиноамериканска държава, гласувайте за ГЕРБ, заяви от своя страна другият съпредседател на "Продължаваме промяната – Демократична България" и министър на финансите в оставка Асен Василев на второ партийното събрание на ПП.

Василев посочи и "колко добри са добрите времена на ГЕРБ", посочвайки Брутния вътрешен продукт (БВП) на глава на населението през 2009 и 2020 г., средната работна заплата, коефициентът на неравенство, пенсиите и др., като по думите му за 3 години ПП са наваксали толкова, колкото за предишните 12 години.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай