Христо Иванов нагази в гората! Търси си мечката

Направи се на забравил кой предложи промените в конситтуцията

Христо Иванов нагази в гората! Търси си мечката | StandartNews.com

Христо Иванов преигра. И отново започна старите си мръсни номера.

Така, както нахално твърдеше, че Гешев е избран по някакви други правила, а не по тези, които лично той написа и въведе, сега Иванов заяви, че не помни кой е предложил промените в конституцията, които уреждат избора на служебен премиер. В интервю за БНР той каза, че „Промяната” и „Демократична България” искали с определени ограничения действащият кабинет да остава като служебен, но ГЕРБ и ДПС се противопоставили.

Преди броени дни обаче лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкри как точно са протекли преговорите. Доверих се изцяло на Христо Иванов и правосъдния министър Атанас Славов, заяви Борисов.

Хванат натясно, Иванов, както винаги, започна да сипе огън и жупел – разбира се, по Борисов и Пеевски. Опитът да се представи, че някой е диктувал на другите, и те, милинките, като овчици ходели след гегата, е изключително несериозен, заяви Христо Иванов.

И следвайки стария принцип, че най-добрата защита е нападението, заяви: „На избори отиваме, защото стигнахме до разпределението на дългата власт в съдебната система и регулаторите. Защото ГЕРБ и ДПС имат 100% в нея и не искаха да бъдат заменени, особено в съдебната. Когато видяха, че няма да отстъпим започнаха да взривяват процеса. 7 пъти заявяваха „край на процеса и отиваме на избори“. През цялото време търсеха поводи. Голямата причина е възможността на Пеевски да определи мнозинствата в съдебната система“.

Който го е страх от мечки, не ходи в гората. Ние сме дълбоко в тази гора и ще си платим цената. Въпросът е дали обществото ще плати цената - г-н Пеевски да си пие кафето, каза още Христо Иванов, забравяйки, че именно той не излизаше от кабинета на Пеевски, за да го моли за мнозинство за конституционните промени, предложен от ПП-ДБ.

Иванов удобно забравя, че не той, а ДПС бе първата партия, която още в 48-ото НС предложи конституционни промени, написа законопроект и го даде на парламентарните групи за консултации. „Промяната” и „Демократична България” гузно не посмяха една дума да кажат по него.

В 49-ото НС пък, само за да има консенсус, лидерът на ДПС Делян Пеевски обяви, че проектът на ДПС няма да се гледа и Движението ще подкрепи промените на ПП и ГЕРБ, както и направи. А що се отнася до кога кой къде пие кафе, Делян Пеевски бе категоричен още на 22 февруари:

„Христо Иванов пи мазно турско кафе и седеше в скута ми, докато се случи Конституцията и всички идваха час през час, докато направихме промените, които са важни за България!". Още тогава Пеевски припомни, че именно ДПС крепеше правителство девет месеца.

Истината е, че не друг, а точно Иванов иска от години овладяването на съдебната система в полза на кръга от бизнес, политика и медии, който представлява. Това бе задачата му и в този парламент. Не случайно Иванов издигна за главен прокурор председателя на близкия до ПП-ДБ Антикорупционен фонд Андрей Янкулов. А най-важното условие на ПП-ДБ, за да се случи правителството "Габриел", бе смяна на всички шефове на служби в държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Мария
преди 4 седмици

Да не се прави на толкова ударен тоз

Откажи