Хр. Иванов отвърна на обвиненията на Борисов, продължава ли сглобката

По време на брифинг

Хр. Иванов отвърна на обвиненията на Борисов, продължава ли сглобката | StandartNews.com

На брифинг на ПП-ДБ и "Спаси София" Христо Иванов коментира има ли смисъл и ще продължи ли некоалиционното управление след обвиненията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за „сглобка между БСП и „Възраждане” на местния вот”. Иванов подчерта, че „в коалицията ПП-ДБ решенията се вземат с разум и фактът, че България все пак има управление, е въпрос на разум и отговорност”.

„Въпросът е има ли разум насреща. Защото всички ние можем да употребяваме прилагателни и да отправяме обвинения. Всяко обвинение, което може да бъде отправено към нас, може да бъде посрещнато с друго обвинение. Въпросът е дали избираме този режим, или избираме, колкото и да ни е тежко, да продължим да носим отговорност пред страната. Защото всички плащаме цената на това управление. Оказва се, че тази отговорност носи негативи”, категоричен бе Иванов, предаде Нова.

"Ние нееднократно сме показали по време на местната кампания кой е политическият ни опонент. Не може да се каже, че има съглашение между нас и ГЕРБ. В нито един момент не сме отстъпили от това, което искаме да променим. Не може да се говори за "сглобки" на местно ниво в София", категоричен бе Васил Терзиев. По думите му той ще изложи управленските си приоритети пред СОС и ще търси подкрепа от всички в местния парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай