Вторник,

Горанов: Не е дълг, а наемане на консултанти

От: Администратор -
5297
Горанов: Не е дълг, а наемане на консултанти
A
A
A

„Пропагандната машина на опозицията почти успя да внуши, че в момента се поема дълг", каза финансовият министър Владислав Горанов по Дарик радио. "Лошото е, че материята е относително сложна технически. Голяма част, дори от колегите от ГЕРБ, не могат да разберат, че не говорим за поемане на дълг. Тук говорим за дългосрочно наемане на консултанти. Това е международен договор, който по силата на Конституцията трябва да бъде ратифициран", обясни той.

Финансовият министър очаква ратификацията на международния договор да се случи още тази сряда в парламента. „Аз предполагам, че още в сряда ще мине гласуването по ратификацията на този договор", каза Горанов.

„Годишният лимит за дълга, така е и по закона за държавния дълг, се определя ежегодно с годишния държавен бюджет. Това, което обяснявах дълго, е, че всъщност нищо не е предрешено. Трябва да сме наясно, че този договор по никакъв начин не обвързва нито правно, нито финансово българската държава и не предрешава дали ще се взима", обясни министър Горанов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички