Големи артисти благодарят на Пеевски, Борисов и Петков за парите за култура

Ето коментара на Ивайло Мирчев и Мариус Донкин

Големи артисти благодарят на Пеевски, Борисов и Петков за парите за култура | StandartNews.com

Артисти, в това число актьори, художници, писатели и читалищни дейци благодариха пред „Стандарт“ на политиците Делян Пеевски, Бойко Борисов и Кирил Петков за голямото увеличение на парите за култура в бюджета за следващата 2024 година.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Такъв бюджет за култура досега не е имало

Преди ден на неформална среща с финансовия министър Асен Василев Делян Пеевски и Бойко Борисов издействаха 68 млн. лв. повече за култура.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов и Петков обявиха нов приоритет за бюджета. Рекордни пари за културата

„Разбрах за намерени още 68 млн. за културата. Това е чудесно, но нека да стане факт. Защото на приказки много сме се наслушали“, каза пред репортер на медията ни известният живописец и бивш председател на СБХ Ивайло Мирчев.

Актьорът Мариус Донкин, доскорошен директор на Народен театър „Иван Вазов“, изрази удовлетворение от намерението на политиците при гласуването на бюджета и каза:
„Много е хубаво. Дай, Боже да е така! Но е необходима спешна промяна на Закона за закрила и развитие на културата, за да бъдат ефективно разпределени парите в различните културни институции. В сценичните изкуства националните културни институти трябва да се отделят от останалите. Необходимо е политиците да намерят инструменти за контрол от тяхна страна. Извън този на министерствата“. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
symnjata
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://tyny.to/sunex

Откажи