ГЕРБ реагира! Първи думи за конституционните промени на ПП-ДБ

ПГ на ГЕРБ-СДС ясно е декларирала готовността си за участие в общ проект

ГЕРБ реагира! Първи думи за конституционните промени на ПП-ДБ | StandartNews.com

От ГЕРБ-СДС заявиха в позиция да медиите, че ще подкрепят проект за конституционни промени, който има одобрението и на трите парламентарни групи, участващи в преговорите - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. реакцията им е по повод на обявената по-рано днес инициатива на "Продължаваме промяната-Демократична България".

ВИЖ ОЩЕ: Пожар с 24 май. Ще изгорим ли в него и българската азбука?

"ПГ на ГЕРБ-СДС ясно е декларирала готовността си за участие в общ проект за промяна на Конституцията, заедно с ПП-ДБ и ДПС. Консултациите между политическите сили започнаха при формирането на 49-ото Народно събрание и логично ще завършат с общ проект за изменение на основния закон.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС участва в общите законодателни инициативи и гарантира 69 гласа за необходимото мнозинство за приемането на промените в българската Конституция, които са получили одобрението на трите парламентарни групи", се казва в позицията.

По-рано днес ПП-ДБ представи свои предложения за промени в основния закон. Сред тях - смяна на националния празник, разделянето на ВСС на съдийски и прокурорски съвет, ограничаване на мандата и правомощията на главния прокурор, мандатност на кметовете и промяна на статута на служебните кабинети.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Революция от ПП-ДБ! Режат властта на кметовете

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай