ГЕРБ отговори на Радев. Пак го упрекна за Русия

Има пари за всички мерки, каза Сачева

ГЕРБ отговори на Радев. Пак го упрекна за Русия | StandartNews.com

ГЕРБ даде специален брифинг, за да отговори на президента Румен Радев, който по-рано днес в интервю за БНР заяви, че олигархията е там, където са чекмеджетата с кюлчета.

ВИЖ ОЩЕ: Радев: Олигархията е при чекмеджетата с кюлчета

"Г-н президент, много ви благодаря, че не подписахте този указ да стана посланик, това е една от най-големите услуги, които някой ми е правил някога. По критериите на Радев аз не ставам за този пост, тъй като нямам картонче за агент от ДС", заяви новият зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, който влезе в ролята на основно острие на Борисовата партия срещу президента. През ноември 2020 г. Екатерина Захариева съобщи, че Радев е отказал да назначи Митов за посланик в Румъния.

Даниел Митов продължи да пита защо Румен Радев е скрил подписването на декларацията на групата В9 срещу Русия. И заяви: „Британското правителство и то ли е позволило отравянето на Скрипал и дъщеря му, чешкото правителство ли позволи взривяването на складове на негова територия", запита Даниел Митов по повод думите на Радев, че правителството е виновно за шпионските скандали.

Според Митов Румен Радев предизборно иска да е добре и с ЕС и с Русия, като намигва и към Дубай с определени назначения.

"Ако някой ще говори за заложени бомби,  да каже какви са. Това е някакво съждение от въздуха. Нямам представа за какво говори, който и да е казал това", заяви Митов.

"България трябваше вече да има стабилен и подкрепен от мнозинството кабинет. Очевидно има координация между БСП, „Има такъв народ” и Румен Радев, която се е състояла по време на консултациите и това се вижда в структурата на служебния кабинет", подчерта още Митов.

"Смешен е плачът за актуализация за бюджета, защото всички плащания са обезпечени", обясни Деница Сачева и гарантира, че има осигурени пари от хазната за продължаването на всички мерки в помощ на хората и бизнеса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай