Емилия Друмева ще съветва Близнашки за изборите

Емилия Друмева ще съветва Близнашки за изборите | StandartNews.com

София. Досегашната работа по подготовката на изборите на 5 октомври обсъди министър-председателят проф. Георги Близнашки с ръководството на Централната избирателна комисия.

Констатирано беше добро взаимодействие между двете институции, което ще продължи с определянето на съветник на премиера по изборните въпроси. Това ще бъде проф. Емилия Друмева, суобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

На срещата министър-председателят и ръководството на ЦИК са обсъдили възможностите да бъде увеличен броят на избирателните секции, в които съществува възможност за машинно гласуване, съобразно съществуващите финансови възможности.

В неделя на въпрос дали е обсъдил името на Емилия Друмева, която се спряга да поеме поста министър на изборите, проф. Близнашки обясни, че името на Друмева не е опция, която се обсъжда за министър, отговарящ за изборите. „Тя не е предлагана за този пост. Тя ще бъде при мен в политическия кабинет, но няма да играе официална роля. В политическия кабинет тя ще има отговорности, свързани с евентуални промени в законодателството, тъй като стана дума, че трябва да се променят Законът за прякото участие на гражданите в изборите, Изборния кодекс и редица други неща. В приоритетите ни са формирани редица цели", коментира още служебният министър - председател.
„Самият аз съм узрял за една голяма конституционна реформа, така ще се започне да се мисли по-отдалече за тези въпроси. Емилия Друмева е голям професионалист и има с какво да допринесе", посочи проф. Близнашки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай