Понеделник,

Експерти с тежка присъда за хаоса с природния газ, бият по министри

От: Иван Ангелов -
2575
Експерти с тежка присъда за хаоса с природния газ, бият по министри
A
A
A

На спешен брифинг снощи служебният кабинет обяви, че е заварил хаос в сектор „Енергетика”. Затова започва денонощна работа, която да гарантира, че ще има газ през цялата зима.

Според енергийния експерт Васко Начев обявяването, че в сектора царува хаос, е тактика, която сваля очакванията на хората за големи постижения в енергетиката. По думите на експерта седемте танкера, които Кирил Петков твърди, че страната ни е договорила, съществуват и само от нас зависи дали ще ги вземем или не.

„За да се случи това нещо, просто едно потвърждение трябва да се направи до 19 август. Ако не го направим, тази оферта отпада и тези танкери изчезват”, обясни той.

„Цялата тази схема, за да се стигне дотук, беше направена от небезизвестния бивш министър Александър Николов, известен още като Сашо Кеша. Този човек е основният виновник да се стигне дотук”. Така друг експерт - Красимир Манов - коментира хаоса в енергетиката.

По думите му Николов и екипът му не разбират нищо от материята. Енергийният експерт твърди, че нуждите на страната ни от синьо гориво напълно могат да бъдат покрити от количества, доставени от Турция.

Двамата коментираха и възможността страната ни да поднови купуването на синьо гориво от руската „Газпром”. „Ако ние не се съгласим да сключим дългосрочен договор за следващите 10 години с „Газпром”, няма да получим до края на годината нито един куб. м газ”, категоричен е Васко Начев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички