ДПС предлага Станислав Анастасов за екоминистър

ДПС предлага Станислав Анастасов за екоминистър | StandartNews.com

София. ДПС ще предложи Станислав Анастасов за министър на околната среда и водите, съобщи лидерът на ДПС Лютви Местан. Той е провел разговори с премиера Пламен Орешарски.

„Него имах предвид под характеристиката за млад, енергичен, високо интелигентен кандидат за министър на околната среда и водите", обясни Местан.

Анастасов беше под номер 6 в листата на партията за евроизборите, член е на ръководството на младежката организация на ДПС и е вицепрезидент на Младежкия либерален Интернационал IFLRY.

Роден е на 5 юни 1983 г. Завършил е информатика в Германия и стопанско управление Софийския университет. Той може да заеме мястото на Искра Михайлова, която беше избрана за евродепутат.

"Вече имах разговор с Пламен Орешарски и, потвърждавайки тезата си, че в рамките на 42-рото Народно събрание, независимо колко дълъг би бил неговия живот, ние няма да подкрепим друг министър-председател. Въпросът за ремонт на кабинета е в полето на отговорностите и правомощията на министър-председателя. И понеже министър-председателят е Орешарски, с него вече споделих идея за Станислав Анастасов - вицепрезидентът на световния младежки интернационал", обясни Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай