ДПС: Отношенията в ГЕРБ са като в организация от подземието

ДПС: Отношенията в ГЕРБ са като в организация от подземието | StandartNews.com

София. "Това, че Цветанов подслушваше и законно, и най-вече незаконно е факт. В този смисъл Мирослав Найденов не съобщава новина. Новината е, че проговори човек отвътре, от най-близкия кръг на бившия премиер. Това показва какви са били отношенията вътре в ГЕРБ. Това са отношения, характерни за друг тип организации от подземието, а не за политически партии." Това заявява председателят на ДПС Лютви Местан в изявление, разпространено до българските медии.

Писмото е реакция на скандалното интервю на бившия министър на земеделието Мирослав Найденов по бТВ. След изнесените от него разкрития за подслушване от страна на МВР на цялото правителство и други висши държавни служители, Найденов бе привикан на разпит в прокуратурата по течащото дело за нерегламентирано използване на СРС-та.

"Цветанов е грозното политическо лице на ГЕРБ, моралната ерозия на тази партия. Няма нищо по-естествено от това той незабавно да бъде снет като председател на предизборния щаб на ГЕРБ, дори изваден от листите. Ако обаче и сега Борисов се окаже безсилен да се освободи от заместника си, ще потвърди съмненията, че Босът е до такава степен зависим от своя заместник, че дори са на път да разменят позициите си.", се казва още в изявлението на Лютви Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай