Найденов: Цветанов подслушвал и "държи" всички министри

БСП по поръчка на Цветан Цветанов извадили делото срещу него, твърди бившият земеделски министър

Найденов: Цветанов подслушвал и "държи" всички министри | StandartNews.com

София. Бившият земеделски министър Мирослав Найденов обвини Цветан Цветанов и БСП в съвместни действия срещу него, които целят да го дискредитират. Той твърди, че освен това Цветанов държи и други министри на ГЕРБ, които е подслушвал незаконно.

От няколко дни семейството е извън България.

Цветанов бил с БСП

Разработката срещу него била поддържана над три години от бившия вицепремиер и снегова помощ извадена от БСП преди изборите, твърди Найденов. 

„Опозицията извади делото в лицето на БСП. Но смятам, че те нямаха властовите механизми да го държат, да го извадят. Никой не обясни как това секретно дело се появи в ръцете им. Някой от властта, някой който има по-голяма власт от мен. По-голяма власт от министъра имат вицепремиерът, премиерът, шефът на Народно събрание, президентът", каза Найденов в студиото на бТВ. След което уточни, че всички останали нямат нищо общо, освен вицепремиерът Цветан Цветанов. „Остана един и все ми се иска той да ми отговори на тези въпроси", допълни Найденов.

Бившият земеделски министър продължи, като обяви че някогашният му колега в МВР държи и други министри. „Възможно е самият Бойко Борисов да е бил обект на подобни мероприятия", каза Найденов.

Освен това министрите са били обект на незаконно подслушване, за което самите те са знаели.

Найденов също твърди „категорично", че е бил слушан, както и вероятно срещу него имало „външно наблюдение от оперативни работници". Разработката срещу него била поддържана от началото на мандата на ГЕРБ, „за да може да бъде активирана" преди изборите.

Президентът знаел

По думите му и президентът е бил наясно с положението – при срещата им преди съставянето на служебното правителство двамата оставили телефоните си в съседно помещение. „Тогава говорих с него за земеделски политики, но оставихме телефоните си и дори пускахме телевизор за страничен фон. Това не е нормално, разберете", подчерта доскорошния министър на земеделието и храните.

„Някой трябва да каже на Цветанов Цветанов: Ти си го правил, затова трябва честно и отговорно да излезеш от политическата сцената", обяви още Мирослав Найденов.

Бившият земеделски министър обясни, че е решил да проговори по делото срещу него, защото в публичното пространство имало усещане за цензура. Според него обаче обвиненията са комични.

"Обвиняват ме в намерение за даване на подкуп, не за даване и то към мой подчинен, и то за връщане на ДДС. Всички знаят, че не министърът връща ДДС. Второто обвинение е, че този основен свидетел е дал показания и аз съм го принудил да си ги промени. Третото е още по-абсурдно обвинение, че в миналото аз и депутати, които не знам кои точно са, сме оказвали влияние за решаване на обществена поръчка в ползва на определена фирма, която е загубила", каза Найденов. 

Той изрази недоумение, защо материалите, които той е предавал на прокуратурата, не са били взети предвид и по тях не е работено. Сред тях бил и аудиозапис на негов подчинен в разговор с бившата шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай