ДПС не вижда спасение за кабинета, подкрепят вот на недоверие

Управляващата коалиция няма как да бъде спасена, защото нямат коалиционна култура

ДПС не вижда спасение за кабинета, подкрепят вот на недоверие | StandartNews.com

Управляващата коалиция няма как да бъде спасена, защото нямат коалиционна култура, нямат диалог помежду си, предупреди пред бТВ депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Според него те не знаят как и по какъв начин да седнат и да могат да обсъдят всички онези проблеми, които би трябвало да се решават в тази страна.

Рамадан Аталай заяви, че би подкрепил вот на недоверие, ако ГЕРБ внесе такъв срещу правителството.

"Едностранното прекратяване на договора за получаване на газ от Русия, без да си прокопал новия кладенец да плюеш в стария, е нещо необяснимо. Не може никой да ме убеди, че цената на газа, който ще доставят от САЩ, е по ниска", категоричен бе Аталай.

Той сравни договорката на премиера Кирил Петков за доставки на втечнен американски газ на намалена цена с покупката на две филии хляб. Защо не е от Алжир, от Катар този газ, защо не е обща европейска доставка, запита депутатът от ДПС.

По думите му всички други държави от ЕС са намерили начин да плащат, както изисква „Газпром“ и си получават газ. „Мисля, че поне тези, които доставят газ, си плащат в рубли“, заяви Аталай.

Антикризисните мерки на правителството за закъснели, констатира още депутатът. Още няма механизъм как правителството ще връща на бензиностанциите тези 25 стотинки на литър, които обещава като помощ на гражданите. Вече има бензиностанции, които казват, че няма предварително да дадат намалението и да чакат правителството да им върне парите, каза представителят на ДПС.

Според депутата кабинетът е трябвало досега да направи план за извънредни ситуации с преглед на горивата в държавния резерв, какви са възможностите за доставка на горива, възможно ли е в "Лукойл Нефтохим" да се обработва друг петрол освен руски. "Лукойл" поискаха да знаят какъв петрол може да се достави, за да кажат могат ли да го преработват.

България ще бъде наказана с 360 млн. лв. от Европейската комисия, защото е подпомогнала допълнително фотоволтаиците, припомни още Рамадан Аталай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай