Четвъртък,

ДПС категорични, не искат това правителство

От: Рачо рачев, кадър БНТ -
651
ДПС категорични, не искат това правителство
A
A
A

Движението за права и свободи (ДПС) още от самото начало беше против този състав и структурата на кабинета и срещу тяхната програма. Когато ГЕРБ внесат мотивите за искането за вот на недоверие, ДПС със своите легитимни институции ще вземе решение, заяви пред БНТ депутатът от Движението Хасан Адемов преди да влезе на днешното заседание на парламента.

Според него мерките в актуализацията на бюджета нямат нищо общо с антиинфлационни мерки, а голяма част от тях са проинфлационни. Това, което се предлага, е изключително закъсняло във времето. Една голяма част не са фокусирани, таргетът е сбъркан, а хоризонталното подпомагане не винаги решава проблемите, каза Адемов.

Той подчерта, че това, което се предлага в частта, която касае увеличаването на размера на пенсиите, ще бъде подкрепено от ДПС, останалите предложения няма да получат тяхната подкрепа.

По темата за Република Северна Македония Адемов заяви, че ако бъде вкарана точката за нея, ще се види реакцията им, но подчерта, че са последователни и предвидими.

„Бюджетът трябва да бъде приет на първо четене, но ще има промени преди второ четене“, съобщи пред бТВ Хамид Хамид от ДПС.

Той допълни, че партията ще подкрепи актуализацията на бюджета, но ще внесе промени и предложения преди второ четене.

„Това правителство е съставено по грешна формула. Ще подкрепим вота на недоверие“, каза Хамид. Той допълни, че ситуацията в страната е тежка и вместо да се вземат мерки да се подпомагат хората и бизнеса, всички мерки на правителството са проинфлационни и прокризисни.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички