Дора Янкова обеща да избави Момчиловци от ГЕРБ

Дора Янкова обеща да избави Момчиловци от ГЕРБ | StandartNews.com

Смолян. Лидерът на листата на „Коалиция за България" в Област Смолян Дора Янкова посети село Момчиловци. На срещата жителите на родопското село поискаха левицата да ги избави от управлението на ПП ГЕРБ.

Родопчаните признаха на Янкова, която е родом от Момчиловци, че управлението на кабинета „Борисов" е един от най-големите проблеми на българите през последните 23 години. От своя страна червената активистка ги увери, че ще ги избави от проблемите и допълни: „Първо трябва да спечелим изборите в неделя".

„Българинът има нужда от социална опора. Не да се чуди какво ще вечерят децата му. Партията на Борисов това така и не го разбра. Те бяха яхнали европарите и от друго не се интересуваха. Всяка държава трябва да си организира и разпредели първо националния и местния ресурс, а след това европейския. Но резултатите показаха, че ГЕРБ са построили по-малко магистрали от „лошата" Тройна коалиция. За Област Смолян да не говорим. Тук направо бяхме забравени.", каза Дора Янкова пред своите симпатизанти . Според нея Пламен Орешарски е „точният човек", който заедно с „Коалиция за България"да върне България в правия път. „Той се е доказал и знае как да ръководи. Изборът му не е политически, а експертен", допълни Янкова.

Социалистката изтъкна още, че Стефан Данаилов, който също има родопски корени, ще отвори отново вратите на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов" в Смолян. „Орешарски обеща, че веднага ще намери 300 000 лв. за театъра. Тези действия са отношение към народа, към неговата култура. Българите имат нужда от това", обобщи лидерът на левицата в Смолянско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай