Димчо Михалевски: Коалиция зa България ще е първа политическа сила в страната

Димчо Михалевски: Коалиция зa България ще е първа политическа сила в страната | StandartNews.com

Бургас. "Работа, доходи и здраве- това са основните проблеми на област Бургас, чието решаване ще бъде наша кауза", заяви водачът на бургаската листа на Коалиция за България Димчо Михалевски.

На заключителна пресконференция той открои основните задачи след изборите, които не търпят отлагане. На първо място КБ гарантира свободна среда за бизнеса без административен натиск и политически рекет, налагани през последните години. Въвеждане на нови правила и икономически стимули за постепенно връщане на земеделието в региона към по-балансирана структура с фокус животновъдство, зеленчукопроизводство и овощарство.

Предвидена е и специална програма за развитието на животновъдството с акцент Странджа и планинските райони на Стара планина, както и промяна в закона за горите за премахване на чисто лобистки текстове, които създават условия за монополно положение и ликвидират конкуренцията. На трето място е изготвена конкретна целева програма за реализиране на инвестиции във високотехнологични производства, с висока добавена стойност и експортна насоченост.

Преодоляване на загубата на 26 хил. работни места, чрез създаването на условия за разкриване на минимум 12 000 устойчиви нови работни места в региона е другият основен приоритет. Михалевски обясни, че 5 000 работни места ще се разкрият в малките и средни предприятия, 4 000 в земеделието и 3 000 в новосъздадени високотехнологични предприятия.

Той посочи, че се предвиждат субсидии за общинските болници и подготовка за създаването на медицински университет в Бургас. Премахване на лимитите при направленията за специалисти, обществен контрол върху цените на лекарствата, въвеждане на електронна здравна карта и на електронно здравно досие, трикратно намаляване на потребителската такса за посещение при лекар са другите конкретни ангажименти.

От БСП предлагат и реформа в професионалното образование в областта в секторите, които имат потенциал за растеж. В областта на туризма е планиран нов стандарт и качество с политика към превръщане на туризма в дестинация с по-висок стандарт и качество, чрез устройствени промени и икономически стимули за преориентиране към по-висок клас туристи и удължаване на сезона. "Туризмът е ключов, стратегически отрасъл за България и за Бургас и за това трябва да се развива и да води до ръст", заяви водачът на червената листа и изрази увереност, че БСП ще бъде първа политическа сила след изборите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай