Деян Николов гласува за по-справедлива София

Гласувам за прозрачно, искрено, морално и честно управление, каза кандидатът на "Възраждане"

Деян Николов гласува за по-справедлива София | StandartNews.com

Надявам се да бъде честен вотът, въпреки всичко, което се случи в последните дни. Гласувам за по-справедлива София. Най-вече за прозрачно, искрено, морално и честно управление на София през следващите четири години. Това заяви кандидатът за кмет на София Деян Николов, след като упражни правото си на глас в столичното 5-о ОУ „Иван Вазов“.

Оказа се, че желаещите да гласуват в секцията са доста и на Николов му се наложи да почака на опашка.

„Надявам се и Общинският съвет бъде изключително адекватен на нуждите на София. Надявам се да успеем да обърнем повече внимание и на крайните квартали. Надявам се да можем да тръгне по един по-различен път, защото София може повече“, заяви той.

Попитан дали смята, че машинното гласуване ще промени вота, той каза: „Доколкото аз съм запознат, просто една част от протокола няма да бъде разписана. Ще бъде малко по-трудно от гледна точка на това, че повече хора ще трябва да гласуват с хартиена бюлетина, по-бавно се обработва“.

„Смятаме, че имаме реални шансове за балотаж“, посочи кандидатът за кмет.

По отношение на скандала със заснетия код на машините, той коментира: „Ако някой е нарушил закона по начин, по който застрашава националната сигурност на България, следва да изтърпи най-строго наказание според закона. Най-малкото трябваше да има арест до момента“.

„Аз също присъствах на тази среща, не съм си позволил да нарушавам закона“, посочи Николов.

„Изглежда този човек смята, че е над закона“, каза той по адрес на заместник-министъра електронното управление.

„Бях част от екипа, който отиде да провери кода. Не съм го видял, не съм забелязал кога го е снимал, може да е било малко по-късно“, обясни Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай