Деница Сачева аут от надзора на НОИ

Гълъб Донев влиза на нейно място, кабинетът сложи нови членове

Деница Сачева аут от надзора на НОИ | StandartNews.com

Бившият социален министър Деница Сачева е аут от надзора на НОИ. Служебният кабинет  определи на днешното си заседание нови членове на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт.

По закон надзорът се състои от по един представител на всяка от национално представителните организации на работодателите и синдикатите и равен на тях брой членове, определени от правителството, един от които задължително е заместник изпълнителен директор на Националната агенция за приходите.

Във връзка с Указ № 129 на президента на Република България за назначаване на служебно правителство от 12 май 2021 г. се налага освобождаване на представители на правителството в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт и определяне на нови членове.

От състава на Надзорния съвет са освободени: Деница Сачева, Стамен Янев и Мария Беломорова.

За нови членове на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт правителството определи: Гълъб Донев - заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика; Ирена Младенова - заместник-министър на икономиката и д-р Димитър Петров - заместник-министър на здравеопазването.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай