Делян Пеевски постави три задачи на ДПС

След посланието на д-р Ахмед Доган преодоляването на демографската криза е главна тема за ДПС, каза Пеевски

Делян Пеевски постави три задачи на ДПС | StandartNews.com

* След посланието на д-р Ахмед Доган преодоляването на демографската криза е главна тема за ДПС, каза Пеевски

Три големи задачи постави на ДПС председателят на ПГ на Движението Делян Пеевски по време на днешния Централен съвет на партията, който насрочи Националната конференция за 24 февруари 2023 г.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски обяви - кандидатира се за лидер на ДПС

Първата задача е свързана с изпълнението на новата национална мисия на ДПС, поставена от почетния председател д-р Ахмед Доган, който оглави временно оперативното ръководство на партията. Той не успя да участва в заседанието, но отправи специално послание към членовете на Централния съвет на ДПС.

ВИЖ ОЩЕ: Доган: Пеевски е феномен, върна центъра на властта в парламента

Родните ни политици загърбиха демографската криза в страната. За всеки би трябвало да е ясно, че това е изключително важен въпрос за държавата и обществото, защото е свързано с физическото възпроизводство на нацията. Неглижирането на този проблем може да има фатални последици за следващите поколения”, заяви в посланието си д-р Доган. И призова: „Позволявам си да апелирам към всички парламентарни групи за спешно намиране на решение на този фундаментален въпрос в рамките на предстоящия бюджет на страната”.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски с голямо разкритие за "Лукойл" и МВР. ПП притискали Калин Стоянов

Това вече е главна тема за партията, заяви Делян Пеевски пред членовете на ЦС на ДПС и съобщи, че Движението започва да работи по нея още от следващата седмица. Пеевски подчерта, че разрешаването на този проблем е съдбовна за България задача, която трябва задължително да намери своето решение в името на бъдещите поколения.

ВИЖ ОЩЕ: Типинг пойнт в ДПС

Пред членовете на ЦС на ДПС Делян Пеевски постави и още две партийни задачи. Едната е  да бъде възстановена връзката с традиционните избиратели. Възстановяването на доверието с избирателите ни е основна задача пред всеки един от нас, каза Пеевски. И формулира третата задача: „Имаме огромен резерв за разширяване, за който също трябва да работим много интензивно!”.

Пред медиите Делян Пеевски обяви, че се кандидатира за председател на ДПС. Процедурата за избор на председател ще премине демократично и прозрачно. Всеки член на ДПС, който бъде номиниран от структурите може да се кандидатира, допълни Пеевски.

Г-н Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той успя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се превърна в значим партньор за всички парламентарни групи”, заяви още в посланието си д-р Ахмед Доган.

По време на заседанието на ЦС на ДПС стана ясно, че финансовият министър Асен Василев е приел поставеното от ръководството на ДПС изрично условие за инвестиционна програма за общините, която да бъде вписана в държавния бюджет, съобщи пресцентърът на ДПС. Този ангажимент бе поет от председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски на среща с избраните кметове от Движението преди седмица. С тази програма ще се направи необходимото за чувствително повишаване на стандарта на живот на хората в общините, което е приоритет на ДПС.

Пред медиите Пеевски обяви още, че в сряда депутатите от Парламентарната група на ДПС ще бъдат в пленарна зала, за да отхвърлят поискания от опозицията вот на недоверие. След като бе постигнато съгласие за прекратяване на дерогацията за “Лукойл”, а финансовият министър Асен Василев пое ангажимент, че в държавния бюджет ще бъдат включени исканите ресурси за общините, правителството ще получи подкрепа.

Централният съвет на ДПС реши, че преди националната отчетно-изборна конференция на 24 февруари 2024 г., ще има отчетно-изборна конференция и на младежката организация на ДПС. ЦС на ДПС освободи зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов и председателя на Младежко ДПС Сезгин Мехмед, избра за временен председател до конференцията на организацията Танер Кабил.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай