Типинг пойнт в ДПС

След ерата на ораторите, Доган залага на бачкаторите

Типинг пойнт в ДПС | StandartNews.com

Повратна точка (Тipping Point) настъпва в петък в ДПС. 

Централният съвет на Движението се събира на знаково заседание под ръководството на д-р Ахмед Доган, за да начертае новия вектор на Движението, който ще бъде одобрен от Националната конференция в началото на следващата година.

Всъщност, точката на бифуркация (когато системата претърпява преструктриране под влияние на нови параметри) бе достигната още в навечерието на знаковия 10-и ноември, когато Доган се завърна начело на оперативното ръководство на Движението, а Делян Пеевски стана лидер на ПГ на ДПС. 

Двамата заедно ръководиха заседанието на ЦОБ на ДПС. Със сигурност днес ще седят един до друг на трибуната и на Централния съвет.

Да се гадае какво ще каже Доган и какви задачи ще даде на своите, е най-малкото наивно. Кодовите послания, които партията дава в последните дни недвусмислено говорят, че той пренаписва дневния ред, за да постави ДПС в центъра на новата координатна система на национални и геополитически турбуленции. Липсва обаче шифърът, който само той притежава.  

И макар във външнополитически план от ДПС да не се очакват изненади - това е партията, която твърдо отстоява на евроатлантическата принадлежност на България, във вътрешен аспект вече тече сериозна трансформация, ориентирана изцяло към хората и решаването на проблемите им.  

След ерата на ораторите, в ДПС дойде времето на бачкаторите. Логично, Доган постави на водеща позиция Делян Пеевски, който повече работи, отколкото говори. Резултатите не закъсняха. 

Днес той определя дневния ред на държавата, поставяйки в центъра на обществено-политическия живот най-наболелите проблеми.

Пеевски вече направи и първия си институционален типинг пойнт. Върна в парламента изгубеното усещане за държавност. Първата власт, върховният законодателен орган, който се бе превърнал в безгласна машинка за гласуване, а след това в клокочещ казан от скандали, днес отново има авторитета на институцията, която контролира изпълнителната власт. Като показва жълт и червен картон на кабинета всеки път, когато се отклони от националните и геополитически ценности на страната ни.

Макар повратната точка за развитието на държавата да тръгва от централната власт, най-близо до хората е местната. 

Неслучайно Доган направи впечатляващ кастинг за кандидат-кметове на ДПС. Докато всички се питаха какво се крие зад най-знаковата номинационна рокада - в Кърджали, Доган загря силния кметски отбор, който взе сребърната купа в първенството за кметския вот. Превърна партията в онзи незаобиколим фактор, който винаги е държал да бъде ДПС. 

Кметският кастинг се оказа генерална репетиция за следващия. В него заедно с Пеевски ще тренират националния отбор на ДПС, който ще работи за повратната точка в държавата - власт, ориентирана не към лични и корпоративни интереси, а към национални цели и приоритети, към европейски общини, към по-добър живот за семействата и техните деца. 

Още по-прецизен и взискателен ще бъде кастингът им за европейския отбор на ДПС, който ще участва в задаващия се за Стария континент типинг пойнт. Особено в дни на междуетнически искри, които ще припомнят  значението на българския етнически модел.
 
През годините Доган вече доказа, че слага повратна точка само когато държавата е на ръба. Прави го в името на национална кауза и на стратегическа цел, с отбор, който да ги реализира. Идва времето за петия типинг пойнт в държавата от началото на прехода. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Nezavisam
преди 5 месеца

Силно се надявам да избират добър председател на ДПС !

Откажи
Хитлер
преди 5 месеца

Шибани турци....ВЪН!

Откажи