Делян Добрев разкри защо е скандала с шефа на Пирогов

Не можеш по политически причини да сменяш шефа на „Пирогов”, каза депутатът

Делян Добрев разкри защо е скандала с шефа на Пирогов | StandartNews.com

„С директора на „Пирогов” проблемът тръгна от един съветник на министъра на отбраната – Мустафа Емин, който се държа грубо и арогантно. Тогава директорът на „Пирогов” застана зад хората, които работят – лекарите и сестрите”. Това разкри пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев по повод освобождаването на Валентин Димитров от директорския пост в най-голямата спешна болница.

Според Добрев назначенията в регулаторите се назначават по ясна и прозрачна процедура, а политическите назначения трябва да бъдат съгласувани с политическите лидери, подкрепящи управлението. Той все пак каза, че правителството на Денков трябва да остане на власт, тъй като му остават няколко месеца, след което следва ротацията.

„Как се намира цаката на един човек в България? Поръчваш да направят доклад срещу него. Такива поръчкови доклади сме видели достатъчно в България”, заяви Добрев. Според него този доклад е трябвало да бъде даден на прокуратурата, която да разследва, ако има злоупотреби в „Пирогов”.

„Шефът на „Пирогов” не трябва да се сменя затова, че някой е обиден. Не можеш по политически причини да сменяш шефа на „Пирогов”, каза депутатът.

Добрев посочи още, че от ГЕРБ-СДС се борят за принципност при взимането на управленски решения. По думите му при избора на управител и подуправител на НЗОК ПП-ДБ не са спазили принципната договорка те да излъчат управител, а ГЕРБ-СДС – подуправител. Добрев коментира, че и за двамата избрани за поста е имало доклади. „Аз вече имам чувството, че за всяка публична личност в тази държава има по един доклад”, каза той.

За бюджета за следващата година Добрев обясни, че той трябва да бъде върнат на финансовия министър още на първо четене, за да бъде преработен, тъй като по думите му не е одобряван от икономисти и финансисти, а само от депутатите от ПП-ДБ.

Според Делян Добрев България е „Троянски кон” на Русия и по документи, а ПП-ДБ по думите му работят за руските интереси. За евентуален интерес към активите на "Лукойл" в България Добрев каза, че знае за такъв само от азерската компания СОКАР.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай