Бунт сред хора на Христо Иванов! Искат смяна на ръководството на Да, България

Несъгласните са от клуб "Девети декември" - неформална организация в рамките на партията

Бунт сред хора на Христо Иванов! Искат смяна на ръководството на Да, България | StandartNews.com

Източник: БНТ, архив

Избиране на нов Национален съвет и промени в устава на партията поискаха членове на "Да, България", която е ръководена от Христо Иванов.

Несъгласните са от клуб "Девети декември" - неформална организация в рамките на партията. В своя позиция до медиите от там настояват в дневния ред на Националната конференция на партията в събота да бъдат включени още две точки - за избор на нов Национален съвет и за промени в устава, които да позволят да допуснат председателите на местни организации като равнопоставени членове на Националния съвет, както и връщане на традицията за провеждане на вътрешни избори.

От клуба настояват Националния съвет на партията да се обнови, тъй като мандатът на Христо Иванов като председател изтича, а предстои да се вземат важни решения за явяването на европейските избори през юни. Той бе създаден преди две години, а сред членовете са Мануела Малеева, бившият депутат Калоян Янков, проф. Александър Кьосев.

В Националния съвет на партията влизат лидерът и поне 50 души, избрани от Националната конференция. Той формира общите политически позиции, приема политически програми, избира от състава си Изпълнителен съвет. В момента в него влизат Христо Иванов, правосъдният министър Атанас Славов, депутатите Божидар Божанов, Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова, общинските съветници Веселин Калановски и Бойко Димитров, и др.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
София
преди 1 месец

борбата за кокала

Откажи
Кирил
преди 1 месец

78% от мъжете биха искали да подобрят сексуалния си живот, ако сте сред тях, трябва да опитате това:--- https://use.my/man

Откажи