БСП с важни решения за евроизборите

Следващите европейски избори ще се състоят от 6 до 9 юни тази година

БСП с важни решения за евроизборите | StandartNews.com

Ръководството на БСП свиква днес заседание на Националния съвет (НС) на партията, на което ще се даде начало на подготовката за участие в предстоящите избори за членове на Европейския парламент (ЕП).

На заседанието ще бъдат разгледани критериите и процедурите за издигане на кандидати за членове на ЕП, работата по политическата платформа за предстоящите избори за евродепутати и даване начало на провеждане на събрания и конференции за номиниране на кандидати на БСП за евролистата, която ще бъде утвърдена от НС на БСП през април.

Членовете на Националния съвет на БСП ще обсъдят актуалната политическа обстановка в страната и ще утвърдят общия организационно-политическия план на партията за 2024 година, се посочва още в прессъобщението.

Следващите европейски избори ще се състоят от 6 до 9 юни тази година. На тях жителите на 27-те страни членки на ЕС ще гласуват за членове на Европейския парламент. 

Миналата неделя лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че няма да води листата с кандидати за евродепутати. Аз не съм Сергей Станишев, подчерта тя. 

През 2014 г. тогавашният лидер на БСП и президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев застана начело на листата за европейските избори. След като беше избран за евродепутат, той реши да напусне Народното събрание и да отиде в Европейския парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай