Борисов удари по масата. Издърпа ушите на министър

Възмути се от разточителството на Денков

Борисов удари по масата. Издърпа ушите на министър | StandartNews.com

В много министерства виждам много слаба работа. Това го виждат всички хора. Ще проведем сериозни разговори. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от кулоарите на парламента.

ВИЖ ОЩЕ: И Денков втвърди тона. Отговори остро на Борисов

Във връзка със земеделските производители, които се канят да излязат на протести, Борисов заяви, че те винаги са разчитали на тях.

"Фермерите запалиха Европа, ние тук нищо не обсъждаме по темата. Не съм видял министъра с план и мерки да излезе да ни запознае", каза той.

"Мандатът, естествено, ще бъде на ГЕРБ. Нали не си представяте да ходят с празен мандат ГЕРБ, а след това Денков или Мария да се върне с друг. Нали не си го представяте да се унижим така, заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.

Той обаче подчерта, че исканията от страна на партньорите (бел. от ред. - ПП-ДБ) ставали повече и повече и предупреди: "Нищо в живота не е на всяка цена, включително ротацията. Имам увереност, че ротацията ще се случи, но всеки ден чувам нови и нови претенции“.

Той отново постави въпроса за регулаторите и попита защо не са били сменени по времето на кабинета "Петков“.

Лидерът на ГЕРБ ще се срещне с премиера Николай Денков във връзка с предстояща визита в САЩ.

"Казах, че има разточителство за летенето със самолет. Премиер и президент трябва да отидат при премиер или държавен секретар. Допреди седмица всички министри щяха да ходят", реагира той на вчерашните думи от премиера акад. Николай Денков. И предупреди че, така ще омаловажат успехите на парламента.

"Единствено предупредихме колегите да не си преписват каквото НС е свършило - и с ядрените реактори, подкрепата за Украйна, правосъдната и конституционната реформа. Като отидат, се надяваме да го чуем публично и там. Могат да пътуват където си искат", заяви Борисов.

По-рано премиерът Денков призна, че е писал съобщение на Борисов за среща. "Писах му съобщение - нека да се видим, тъй като отдавна не сме говорили и има нужда да го направим”, каза Денков.

"Ние сме във фантастични отношения със САЩ. Неслучайно толкова американски компании спечелиха търгове, имам предвид и Страйкърите. Няма лошо да се ходи. Но през седмица?", възмути се бившият премиер и каза, че някои от договорите може да се подписват у нас.

"Аз съм бил толкова пъти в Щатите. Като седят няколко пъти на камината в Белия дом, тогава ще се мерят с мен. Рано е още", каза Борисов. "Отидех - топове, оръжия, паради, като съм бил там. Кацах, виждах се с президента, минаваха церемониите, срещи с общности, с Българо-американската камара и вечерта си тръгвах - да не харчим пари за хотели", обясни Борисов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай