И Денков втвърди тона. Отговори остро на Борисов

Да, ротацията не е на всяка цена, каза премиерът

И Денков втвърди тона. Отговори остро на Борисов | StandartNews.com

Премиерът Николай Денков втвърди това и отговори остро на Бойко Борисов, който втори ден го обвинява в разточителство заради огромната делегация, с която ще пътува в САЩ. Ротацията не е на всяка цена, каза Борисов, обявявайки недоволството си от работата на много министри.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов удари по масата. Издърпа ушите на министър

"Няма да отида на пътуване, което да не си струва", отговори Денков. "Аз съм министър-председател на България и ще пътувам като такъв", категоричен бе премиерът. Денков имал приятели в САЩ, но не отивал при тях. Неприемливо било да се разпитва някой къде отива и с кого ще се вижда и то предварително. Некоректно било да се оповестява вътрешна кореспонденция.

Очевидно се прави опит да се блокира със слухове и внушение едно такова пътуване, смята Николай Денков.

Отивам в САЩ да обясня какви са приоритетите на България, обясни премиерът.

Иначе Николай Денков се съгласи с Борисов, че ротацията не е на всяка цена. Тя щяла да се случи, като ясно се определят целите. Ако те могат да се реализират, ротацията ще има, уклончив бе Денков, който и обясни, че няма фиксиран състав на Министерски съвет. Според него доста добре министрите си вършат работата и изпълняват управленската програма.

КЗК е независим орган, но и решенията на регулатора трябва да са аргументирани. Регулаторите не са сменени по време на предишното редовно правителство, тъй като кабинетът бе свален.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай