Борисов нападна Терзиев! Как го нарече

В каква връзка и коментарът му

Борисов нападна Терзиев! Как го нарече | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нападна цветущо кмета на София Васил Терзиев.

„В момента имаме по двете основни теми – Шенген и еврозона – огромен напредък, по правосъдната тема голям напредък, имаме и бюджет – да не е нашият, ние не мислим така, но с компромисите поне успяхме да защитим няколко милиарда по-малко дълг“, каза той.

„Не може да си толкова глупав. Той слага правителството заложник. Кирил го имам даже на снимки – по един метър пукнатини има. Вместо този кмет да ви заведат и да снимате паметника, че трябва да се ремонтира, той какво направи“, заяви Борисов по повод на решението за демонтаж на Паметника на Съветската армия в София от страна на кмета - Васил Терзиев и то в деня, в който парламентът е гласувал бюджетът за 2024 г..  

„Аз виждам умисъл. Кирил ми обясни на правилен език нещата и е прав, че трябва демонтаж. Ако беше излязъл без охрана Терзиев да разкаже всичко, нямаше да има тоя спор“, каза той.

Според него не е било случайно, че демонтажът е започнал точно, когато се е гласувал бюджетът. „Опозицията се възползва, нормално да не седи ей така“, каза той.

„Столичани избраха коневързите. Не знаех, че са пейки, мислех че е еко транспорт – отиваш, връзваш си коня. Те само харчат пари. Ние предупреждавахме, че в София ще стане това, което стана в държава. Затова сега златни арки, костенурки и коневързи", каза той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай