Борисов налетя на репортери, каза им големия проблем на сглобката

По думите му решенията на Министерския съвет са слаби

Борисов налетя на репортери, каза им големия проблем на сглобката | StandartNews.com

Дерогацията да влезе в сила сме съгласни и ние и ПП-ДБ. Те казват да влезе от 15 март, защото тогава премиер ще е Габриел. Ако влезе от 1 януари могъщият Денков може да се огъне. Щом ние сме предложили това, не виждам как бихме се отдръпнали. ПП-ДБ считат че ако нещо се случи за тези два месеца е проблем за тях. Но ако се случи март няма да е лошо. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Той определи като пълна глупост твърдението, че ГЕРБ искат да съборят правителството. "Към този момент има един действащ документ между Николай Денков и Мария Габриел, по който се назначават министрите, зам.-министрите, областните управители и именно тези назначения свързани с изпълнителната власт. В този въпросен случай с "Пирогов", как един съветник от друга партия се държа непристойно", попита лидерът на ГЕРБ.

Относно подписването на коалиционно споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ, Борисов посочи: "Когато ротацията дойде искат да подпишат споразумение, защото ще са поставени в такова положение, както ние. Когато Мария Габриел стане премиер и уволни някой директор, ще им е хубаво ли? Сега приритват за такова споразумение. Аз ли да седна да го напиша".

По думите му решенията на Министерския съвет са слаби. "Налагаше се в парламента да коригираме, да поемаме тежестта на МС със зърнопроизводителите, в енергетиката, в отбраната. Най-тежките решения за едни министри ги приехме солидарно. Така солидарно ще приемем и дерогацията. По бюджета има забележки във всички сектори. Ще бъдем по-работливи, но това ще отнеме много време", допълни още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай