Борис Бонев се появи и даде луда идея за контрола на скоростта

Едно от предложенията е да се използват столичните видеокамери за наблюдение

Борис Бонев се появи и даде луда идея за контрола на скоростта | StandartNews.com

Столичните общински съветници се събраха извънредно миналата седмица, за да обсъдят конкретни мерки, с които да ограничат трагичните катастрофи. В срещата участва и вътрешният министър в служебното правителство Иван Демерджиев. До конкретни решения обаче не беше достигнато.

Едно от предложенията бе да се използват столичните видеокамери за наблюдение. Според общинския съветник от "Спаси София" Борис Бонев това едва ли ще бъде ефективно.

"Не съм специалист по софийските камери, но много се съмнявам камери за видеонаблюдение да могат да засичат скорост. Ако беше толкова лесно, КАТ нямаше непрекъснато да се чудят откъде да търсят пари за закупуване на камери за скорост", каза Бонев.

По думите на Бонев трябва общинските камери да се използват за засичане на други нарушения на пътя и общините да имат право да налагат глоби на шофьорите.

"Прави впечатление, че в България като че ли има конкуренция при институциите коя да налага повече глоби, но когато МВР очевидно няма капацитет, трябва да се даде възможност на общините да се налага трети контрол", заяви той.

По думите на Бонев по време на извънредното заседание на СОС миналата седмица не са обсъждани никакви мерки, а общинарите се опитали да прехвърлят цялата вина за пътните инциденти на МВР.

Борис Бонев заяви, че от "Спаси София" неколкократно са предлагали мерки за подобряване на пътната обстановка. Сред тях са полагане на по-качествена маркировка, както и светофарите по основните булеварди на София да работят денонощно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай