Вторник,

Близнашки: Нямаше как да се ограничим само с изборите

От: Администратор -
1349
Близнашки: Нямаше как да се ограничим само с изборите
A
A
A

София. "Това правителство нямаше как да ограничи функциите си само в организирането на честни и прозрачни избори", заяви служебният премиер проф. Георги Близнашки в Гербова зала на президентството. Той и държавният глава Росен Плевнелиев отчетоха мандата на служебното правителство, който приключи в петък, 7 ноември, с избирането на новия кабинет на Бойко Борисов.

"Особено предизвикателство беше да върнем страната към демокрацията и да произведем успешните парламентарни избори. Справянето с проблемите с публичните финанси и последиците от катастрофалните наводнения през последните летни месеци, направиха ясно едно: това правителство нямаше как да ограничи функциите си само в организирането на честни и прозрачни избори", каза служебният министър-председател.

„Изпълнихме ангажиментите си, които приехме пред президента и обществото", отчете Близнашки. „Точно 3 месеца и един ден управление приключихме работа. От първият ден се сблъскахме със сериозни предизвикателства".

"Работихме посветено, открито, честно и прозрачно. Оттегляме се с достойнство и чувство за изпълнен дълг", заяви проф. Георги Близнашки.

Той благодари и на служебните министри за тяхната работа. „Изказвам дълбоката си благодарност към вас", заяви той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички