Близнашки: Не сме нарушили Закона за държавния бюджет

Близнашки: Не сме нарушили Закона за държавния бюджет | StandartNews.com

София. Не сме нарушили Закона за държавния бюджет. Това каза служебният министър-председател проф. Георги Близнашки по време на блиц контрол в парламента.

„Заварихме изцяло изпразен фонда за бедствията и авариите. Бюджетът на централната администрация беше значително орязан и намалени с повече от 20% в резултат на съкращения", каза Близнашки.

Последните 5% от съкращенията са би свързани с попълване на бюджета на НЗОК, изтъкна служебният министър. „Заварихме бюджет, който беше изхарчен – над 80% от средствата за централната администрация бяха изхарчени. Актуализацията на бюджета беше крайно необходима", обясни той.

„Може само да се съжалява, че миналото НС не подкрепи актуализацията на бюджета", каза още служебният премиер.

„Предлагаме актуализация, която е неизбежна. Ваша е ролята като народни представители да решите какви да бъдат размерите", продължи той.

„Надявам се да си дадете сметка за изключително тежкото наследство, което получихме от правителството на Пламен Орешарски. Актуализацията на бюджета да бъде първа точка от дневния ред на НС, за да могат да се намерят решения на всички останали проблеми", стана ясно от изказването на служебния премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай