Бареков поиска лустрация за босовете на групировки

Бареков поиска лустрация за босовете на групировки | StandartNews.com

София. Да се приеме Закон за лустрация за заемане на висши държавни длъжности от лица, участващи или участвали в създаването или в състава на силови криминални групировки и структури в периода от 1990 г. до сега. За това настоява лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в декларация да всички политически сили.

От движението призовават и за законодателни промени, чрез които Националната агенция за приходите (НАП) и Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) да извършат пълни данъчни проверки на всички политически лидери и на техните заместници за източниците на техните доходи и придобитото движимо и недвижимо имущество. Бареков настоява проверката да обхване министрите, заместниците им, областните управители и техните семейства.

В декларацията се посочва и допускане на възможността за разкриване на банковата тайна за политиците, когато има съмнение за извършено престъпление против финансовата и данъчната система на България. "Декларираме своята пълна решимост при спечелването на бъдещи парламентарни избори и съставяне на правителство да проведем операция "Държава", която завинаги да отстрани офшорките, СИК и ВИС от българската политика и да върнем обратно в държавата ограбените от политиците на прехода милиарди български левове."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай