Аталай посочи какви престъпления е свършил Петков за последно

Още след вота на недоверие е станало ясно, че четворната коалиция е приключила с енергията си, посочи депутатът

Аталай посочи какви престъпления е свършил Петков за последно | StandartNews.com

Последните действия на премиера Кирил Петков, включително и на министъра на околната среда и водите, са престъпление. Това каза в студиото на "Денят започва" депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Първо, в последния ден Петков съобщава, че има договорирани 7 кораба, но няма къде да бъдат разтоварени. Ако е било възможно да се реши този въпрос, те би трябвало да са ги решили. Казват - следващото правителство след нас и потоп, обясни Аталай.

Другото действие е на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов заради ТЕЦ Брикел.

"Спирането на ТЕЦ Брикел, който произвежда енергийна суровина за месец около 100 000 тона за Бобов дол, ТЕЦ Русе, ТЕЦ Сливен и отоплението на Брикел. Това означава, че Рудник 2 половината работи за Брикел. Ако спрем Брикел, това ще бъде следващо престъпление", каза Аталай.

Той даде и друг пример. За това, че на обсъждането за КЕВР в НС са поискали изслушване на премиера, министъра на енергетиката и на Лена Бориславова. По думите на Аталай, обаче, в този момент Петков е бил в АЕЦ, където "да подпише договор за нарушаване безопасността на ядрената централа".

"Без сертифициране от Агенцията по ядрено регулиране ти да накараш ръководството на една ядрена централа да наруши безопасността си и то преди да отидеш на избори. Никой не казва, че не може и не трябва да има диверсификация, но натискът на премиера върху ръководството на едно предприятие, натискът на министъра на екологията върху друго предприятие, което осигурява топлина и електроенергия... ето ви три примера, които ви казах, че са свързани с престъпления и по които може да се търси отговорност от това управление рано или късно", каза Рамадан Аталай.

По думите му още след вота на недоверие е станало ясно, че четворната коалиция е приключила с енергията си и не е трябвало да се чака. Определи решението на БСП да върнат мандата като правилно.

За връщането на Иван Иванов за председател на КЕВР Аталай каза, че то е свързано с разпоредбите в Закона за енергетиката, които казват, че старият председател изпълнява длъжността си, докато е избран нов. След като няма избран нов, значи Иванов може да се върне веднага, смята Аталай.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай