Четвъртък,

Аталай посочи какви престъпления е свършил Петков за последно

От: Стандарт -
7260
Аталай посочи какви престъпления е свършил Петков за последно
A
A
A

Последните действия на премиера Кирил Петков, включително и на министъра на околната среда и водите, са престъпление. Това каза в студиото на "Денят започва" депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Първо, в последния ден Петков съобщава, че има договорирани 7 кораба, но няма къде да бъдат разтоварени. Ако е било възможно да се реши този въпрос, те би трябвало да са ги решили. Казват - следващото правителство след нас и потоп, обясни Аталай.

Другото действие е на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов заради ТЕЦ Брикел.

"Спирането на ТЕЦ Брикел, който произвежда енергийна суровина за месец около 100 000 тона за Бобов дол, ТЕЦ Русе, ТЕЦ Сливен и отоплението на Брикел. Това означава, че Рудник 2 половината работи за Брикел. Ако спрем Брикел, това ще бъде следващо престъпление", каза Аталай.

Той даде и друг пример. За това, че на обсъждането за КЕВР в НС са поискали изслушване на премиера, министъра на енергетиката и на Лена Бориславова. По думите на Аталай, обаче, в този момент Петков е бил в АЕЦ, където "да подпише договор за нарушаване безопасността на ядрената централа".

"Без сертифициране от Агенцията по ядрено регулиране ти да накараш ръководството на една ядрена централа да наруши безопасността си и то преди да отидеш на избори. Никой не казва, че не може и не трябва да има диверсификация, но натискът на премиера върху ръководството на едно предприятие, натискът на министъра на екологията върху друго предприятие, което осигурява топлина и електроенергия... ето ви три примера, които ви казах, че са свързани с престъпления и по които може да се търси отговорност от това управление рано или късно", каза Рамадан Аталай.

По думите му още след вота на недоверие е станало ясно, че четворната коалиция е приключила с енергията си и не е трябвало да се чака. Определи решението на БСП да върнат мандата като правилно.

За връщането на Иван Иванов за председател на КЕВР Аталай каза, че то е свързано с разпоредбите в Закона за енергетиката, които казват, че старият председател изпълнява длъжността си, докато е избран нов. След като няма избран нов, значи Иванов може да се върне веднага, смята Аталай.

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички