АБВ ще има своя листа на евровота

АБВ ще има своя листа на евровота | StandartNews.com

София. Формацията АБВ на президента Георги Първанов ще издигне своя листа с кандидати за евродепутати, заяви Нидал Алгафари пред НоваТВ.

Точният му отговор на въпроса дали ще има алтернативна листа в ляво с водач Ивайло Калфин беше: „Най-вероятно да".

Според него, това не означава разцепление в БСП и раждане на нова лява партия. „Защо трябва да има БСП 2, защо трябва да разцепваме БСП", попита Алгафари. „Просто има едни хора в БСП, които мислят по по-различен начин от Сергей Станишев", поясни той.

Според него, основният проблем в партията е лидерът Сергей Станишев. „Загубихме Варна, загубихме всички големи градове благодарение на неговата политика". Той заяви, че не смята да напуска БСП, същото важи и за Румен Петков и Георги Първанов.

На въпрос дали членовете на АБВ не се опитват да направят алтернативна лява партия, по подобие на гръцката ПАСОК, той отговори: „Може да се стигне до в краен случай до такова нещо, което не е лошо".

Алтернативна лява листа за евродепутати на този етап няма да постигне нещо повече от това да разцепи БСП. Това заяви по темата за АБВ евродепутатът Илияна Йотова в сутрешния блок на ТВ 7. Идеята за втора листа за изборите за Европейски парламент (ЕП) не среща широко одобрение в левите среди, обясни тя. "Всеки глас е ценен за БСП и ако този ход има за цел битка с лидера на партията, то той е по-скоро егоистичен", продължи евродепутатът.

В момента БСП е по-силна и мобилизирана, отколкото преди предсрочните избори през май миналата година, изтъкна Илияна Йотова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай