Неделя,

Три закона връщат ГЕРБ в парламента

От: Администратор -
A
A
A

Заместник на Борисов събра видни депутати на среща в Бургас

София. Три условия поставя ГЕРБ, за да влезе в пленарна зала. Гласуване на промените в закона за банките, актуализация на бюджета на НЗОК и оставка на премиера Пламен Орешарски.

Това е едно от решенията, които взеха активистите на Бойко Борисов вчера в Бургас.

На съвещанието в морския град дойдоха Томислав Дончев, Делян Добрев, Десислава Атанасова, Даниела Дариткова. Кметът на Бургас Димитър Николов лично посрещаше гостите в заседателната зала на хотел "Приморец". На срещата пристигна и областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев. Минути преди да започне съвещанието, Томислав Дончев заяви, че партийният актив се събира, заради тежките проблеми в здравеопазването. Той припомни, че ако до 2016 година България не посочи стъпки в здравеопазването, ще загуби европейското финансиране. Неочакваният десант в Бургас обаче провокира съмнения, че сбирката е свързана с обсъждането на евентуални кандидатури за състава на бъдещия служебен кабинет. От ГЕРБ обаче категорично отказаха да коментират темата. Съвещанието в морския град ще продължи и в неделя, като се очаква към него да се присъедини и лидерът на партията Бойко Борисов.

"Кворумът е задължение на управляващите", коментира той пред Радио К2. Борисов добави, че е готов да влезе в пленарна зала. "За да не бъда упрекван, готов съм, има няколко закона, които могат да се гласуват, няколко закона за ратификации, да дадат списък, в сряда влизаме и ги гласуваме", коментира Борисов.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков съобщи, че няма внасяни нито Закон за банките, нито актуализация на бюджета на НЗОК.

"Вярвам, че във вторник ще успеем да направим такъв дневен ред, който хем да върне депутатите на работа, хем да е в полза на обществото", каза той пред БНР.

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички