АБВ: Готвим споразумение с БСП за изборите

 АБВ: Готвим споразумение с БСП за изборите | StandartNews.com

Заседанието на Националния съвет на АБВ приключи. Както на вчерашния пленум на БСП, партията на Първанов одобри ген. Румен Радев за кандидат-президент. Депутатите от АБВ също са учавствали в провелото се днес заседание на формацията, над 25 души за задавали въпроси към номинирания бивш шеф на ВВС. 

" Много добра и оживена дискусия, резултатна", отбеляза след края на заседанието партийният лидер Георги Първанов. "Номинацията на ген. Радев беше единствена", изтъкна той, като припомни, че АБВ оценяват генерала като кандидатура на щирока коалиция на леви, патриотични, центристки партии.

"Имаме мандат от НС да подготвим споразумение с БСП. Ние, от името на коалиция АБВ, имаме мандат да подпишем такова споразумение за организацията и характера на предизборната кампания. Удовлетворени сме от хода на преговорите", обяви Първанов пред журналисти. 

И допълни: "Очакваме добро и убедително представяне на предстоящите избори. Съзнаваме, че имаме още много работа. Тенденцията е позитивна. Засега нашият кандидат се очертава като фаворит на предстоящите избори".

"Ние се борим за победа и с кандидат като генерала можем да спечелим тези избори. Но с номинацията ние сме свършили една трета от работата", вярва лидерът на АБВ.

Самият генерал Радев представи пред медиите своите основни приоритети. Във външнополитически план той се обявява "за една балансирана външна политика, така че България да може да участва, да продължава да бъде активен член на ЕС и НАТО, но със все повече реални способности".

"Ще работя за ясно разделение на властите. Това е гаранцията за демокрацията в една държава и за нейния просперитет. Едно общество е силно, когато има хармония между всички сектори. Аз не искам да давам приоритет на един от секторите. Балансът е изключително важен. Важно е да акцентираме на образование, сигурност, здравеопазване и духовност, култура", подчерта претендентът за "Дондуков" 2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай