Защо протестират и под прозорците на "Капитал"

Служители на Лев Инс са гневни на според тях неверни публикации в изданията на Икономедия

Защо протестират и под прозорците на "Капитал" | StandartNews.com

Невиждан екшън се разигра пред редакцията на медиите на  Иво Прокопиев. Директории и десетки служители на „Лев Инс“ направиха първия по рода си протест под прозорците на офиса на "Капитал" в центъра на София. Те се оплакаха от непрекъснати провокации и неверни публикации без право на отговор.  Обясниха, че са започнали протеста, за да защитят интересите на компанията и на застрахованите граждани от цялостната враждебна политика на медията.

Още сутринта  "Лев Инс" изпратиха официално съобщение до телевизии и сайтове.  Ръководството на най-голямата застрахователна компания у нас излезе с остра декларация за  причините за протеста, на който присъстваха изпълнителните директории Павел Димитров и Биляна Вълчева,  както и Людмила Бърнева - началник на отдел „Зелена карта“, дивизия Италия. Десетки  служители на компанията се присъединиха към протеста.

Ръководството ни многократно се опитваше да намери диалог с това на Икономедия, но до момента има отказ от тяхна страна, съчетано с предложение за спонсорство, пише в декларацията. И още - Служителите ни приемат това поведение от страна на Икономедия като нападателна политика срещу интересите на най-голямата застрахователна компания и интересите на над 1 млн. български семейства.

От застрахователната компания твърдят, че в последната публикация на медията се призовава за политически натиск върху дружеството, а освен това се правят и  опити за рекет, и поставят  следните въпроси:

1. Защо Икономедия подкрепя източването на национален капитал и дестабилизира сигурността на България?

2. Защо с публикациите се нанасят удари по репутацията на българския бизнес и интересите на българските граждани?

3. Защо по безпрецедентен начин се осъществява рекет върху най-големия застраховател."

Според „Лев инс“, след медийни публикации, които не са верни, компанията винаги е искала право на отговор, но е получавала само оферта за реклама в изданията на Прокопиев или спонсорство за различни медийни изяви. Тъй като „Лев инс“ не са откликвали, имало поредни публикации и нови предложения.

Защо тази медия призовава за политически натиск в последната си публикация, въпреки че в същата статия пишат, че сме финансово изрядни и изпълняваме своите ангажименти като дружество, недоумява Димитров.  Той заяви, че няколко пъти са искали среща с ръководството на "Капитал", толкова пъти им е била отказана и затова са решили да отидат в офиса им и да представят документите.

Ще търсим правата си и чрез институциите - съд и прокуратура, сезирана е вече КЗК и всички органи, които могат да вземат отношение по случая, каза още Димитров.

Защо вечно "Капитал" пуска такива неща срещу нашата компания?", попита Вълчева и заяви, че единственото вярно в цялата статия е, че компанията е финансово стабилна и ликвидна според независимия европейски мониторинг.

Тук сме и защото е абсолютна лъжа публикуваното в тази медия, че от първи септември българите няма да могат да излизат в чужбина. По този начин "Капитал" внася психоза и хаос в обществото, заяви още Димитров.

По-късно от „Капитал” излязоха с декларация , в която обявиха, че протестът е симптом за нещо страшно. От медиите на подсъдимия Иво Прокопиев твърдят, че институциите и регулаторите са абдикирали напълно от вменената им по закон отговорност за защитават парите и интересите на данъкоплатците, само шепа медии (естествено, техният кръг) се оказвали единствената преграда пред своеволията в ущърб на интересите на вложители и застраховани.

Разбира се, „Капитал” използва случая, за да се заяде отново с прокуратурата, която „със злобното си  публично говорене” срещу изданията на Прокопиев подстрекавала „Лев инс” да ги атакуват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай