Замерят министерство с жълти стотинки. Причината

Полицаите се вдигнаха на протест

Замерят министерство с жълти стотинки. Причината | StandartNews.com

Жълти стотинки по финансовото министерство хвърляха днес полицаи, които излязоха на прост заради отказа на МФ да увеличи заплатите им.

ВИЖ ОЩЕ: И полицаите се вдигат. Връщат жеста на министър

Шествие на служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) с искане за 10% увеличение на заплатите се състоя в София.

Преди това служители на МВР протестираха пред Министерството на финансите (МФ). Организатор на демонстрацията е Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).

Протестиращи има и от други градове в страната.

МВР са получили 20% увеличение на заплатите през миналата година, така че тази година няма да получат увеличение на заплатите, заяви преди седмица министърът на финансите Асен Василев.

От СФСМВР заявиха, че имат очаквания исканията им да бъдат гласувани при второто четене на закона за държавния бюджет на България за тази година. От синдиката казаха, че са разговаряли с представители на всички политически формации в Народното събрание и ще следят внимателно как гласува всеки един депутат, защото някои от народните представители са заявили, че подкрепят исканията им.

На днешния протест са били поканени представители на политическите сили в парламента и беше отправен призив, ако някой от тях е на демонстрацията, да излезе пред протестиращите и да говори, но никой не се появи.

Към протеста на служителите на МВР се присъединиха и от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“, откъдето искат увеличение на средствата за персонал с минимум 30% спрямо 2022 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай