Връщат пари за отменените театри

Няма да се случи финансово нищо страшно, каза Банов

Връщат пари за отменените театри | StandartNews.com

Театрите ще връщат пари на хората за отменените постановки. Хората ще си получат парите. И след месеца да дойдат, пак ще ги получат, увари пред бТВ министърът на културата Боил Банов. И допълни: „ Даже ги умолявам да няма струпвания на касите, да не се случи обратен ефект“.

ВИЖ ОЩЕ: Коронавирусът затваря кина и театри

Основната ни грижа е превенцията. Хората може да се питат защо, но трябва да ограничим разпространението на заразата от коронавирус, каза Банов по повод отменянето на всички културни мероприятия в страната. Затворени са музеи, театри, галерии, читалища, кина. „Всяко събиране на много хора в зала в рамките на 2-3 часа е опасно“, заяви той.

ВИЖ ОЩЕ: 10 безценни съвета как да се спасим от коронавируса

„От вчера са отменени всички публични културни събития - концерти, спектакли, кина, включително дейности в читалищата“, каза министърът. „В НДК, навсякъде. Много е важно да опазим хората да не се случи бум на заразени. Знам че е неприятно, трябва да си опазим и артистите обаче“, добави той. Банов не се нае да каже колко време ще продължи тази мярка. „Моите очаквания са, че в няколко дни или седмици ще намалее опасността“, посочи министърът на културата.

ВИЖ ОЩЕ: Не спазвате карантината – 1 г затвор

По повод коментара на актьора Фахрадин Фахрадинов, че спирането на културните мероприятия е хитър ход на министерството, за да не изплати субсидиите на артистите, Банов заяви: „Инфантилни позиции не ме занимават в момента. Занимава ме как да си опазим артистите. Който подценява живота на хората, си остава за негова сметка. Това са наивни коментари. Много е важно в този момент артистите да бъдат водачи“. „Няма да се случи финансово нищо страшно“, увери той.

ВИЖ ОЩЕ: Правителството с извънредни мерки заради коронавируса

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай