Вторник,

Трогателно! Разкриха топла връзка между Делян Добрев и Асен Василев

От: Иван Ангелов, сн. БГНЕС, архив -
5486
Трогателно! Разкриха топла връзка между Делян Добрев и Асен Василев
A
A
A

Трима известни политици - Делян Добрев от ГЕРБ, съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев и бившият министър на културата Атанас Атанасов са пели в хора на езиковата гимназия в Хасково. Разкритието направи дългогодишната диригентка на хора, която много добре си спомня музикално-вокалните изяви на тримата.

"Ако в един хор някой не си е научил партията и пее фалшиво ще бъде пълен провал и трябва да слезе от сцената. Същото трябва да е и в Народното събрание", каза пред БНР Стефка Младенова. 22 години тя е ръководила хор "Лира" към езиковата гимназия в Хасково.

Добрев и Василев са от различни партии, но това няма никакво значение в онези времена, защото много често те пееха рамо до рамо. "Не съм смятала, че ще тръгнат да се занимават с политика, но винаги съм смятала, че те ще се стараят да се представят където и да е по най-добрия начин. Бяха съвестни, старателни, отговорни", подчерта Младенова.

Асен Василев се е интересувал повече от класика. Прекрасно се справяше с църковно-славянска музика, сподели учителката му. Делян Добрев е пял всичко заедно с хора.

На Стефка Младенова никак не й харесват ожесточените дебати между тях, но не ги вижда и не успява да им го каже. Според нея с по-добронамерен тон нещата се решават по-добре.

В гимназията ни учеха как да станем активни граждани, как да вярваме, че можем да постигнем нещата, как да се борим, как да работим в екип, спомня си Асен Василев. "Освен солидната подготовка, чисто академична, получихме и подготовка за живота", казва той.

Според него "много хора пеят фалшиво, защото мислят само за себе си".

Насила стават добрите неща в България, вместо да се стремим към тях и да стават лесно, смята Василев.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com