Свръх кораб за 1 млрд. евро чака 6000 гости от май

Свръх кораб за 1 млрд. евро чака 6000 гости от май | StandartNews.com

Най-големият пътнически кораб в света, Harmony of the seas предстои да заплава скоро в открити води. Корабособственикът Royal Carribean International - RCI ще го получи на 12 май. До момента е извършено едно пробно плаване, а през този месец предстои още едно.

Уникалният лайнер е построен в корабостроителницата STX France и е в пъти по-голям от прочутия Титаник. Дължината му е 362 м, широк е 66 м, има 16 мостика, а водоизместимостта му е 120 000 тона. Може да превозва над 6000 пътници, а екипажът му е над 2000 души екипаж. Всеки от пътниците ще разполага с пълен достъп до уникални обособени части, сред които и обособено копие на популярния Central Park с множество зеленина. Освен това на огромният лайнер ще има множество СПА центрове и места за пълен релакс. 

Нещо повече, Harmony of the seas разполага с многоетажни водни пързалки, които ще радват малки и големи. По самата палуба са разположени още много водни забавления, както и три големи басейна и водна зона за семейства. Нещо повече, на лайнера ще има и специални представления за публика с гмуркачи и танцьори, които ще представят изпълнения с вода. 

Гостите на круиза ще могат да опитат и от множество екзотични кулинарни предложения от цял свят. Така например плаващите с лайнера ще могат сами да забъркат уникален коктейл, а след това, благодарение на бързата интернет връзка да го споделят с приятелите си. Мексикански ресторант, най-доброто суши и още много интересни предложения от почти всеки край на света ще може да опита всеки, решил да почива на уникалния по рода си кораб.

Първото пробно плаване на кораба продължи три дни, на 20 км от брега. Неговата цел е главно да се направи настройка на централата за производство на електроенергия и на системите за изтласкване, както и да се изпробва маневреността на кораба, съобщи френският корабостроител.

Harmony of the seas е поръчан през 2012 г. за 1 млрд. евро.

Повече за уникалния плавателен съд може да прочетете ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай