Столична община алармира! Затварят ключов булевард

Движението ще бъде възстановено на 26 май

Столична община алармира! Затварят ключов булевард | StandartNews.com

Въвежда се временна организация на движението във връзка с изграждане на ул.”Народен герой”. 

От 6:30 ч. на 24 май 2024 г. до 14 ч. на 26 май 2024 г. се затваря за движение на пътни превозни средства участъкът от бул. "Цар Борис III" между бул. "Тодор Каблешков" и "Софийски околовръстен път", включително и локалните платна на бул. "Цар Борис III", като за движение по тях ще се допускат само автомобили в специален режим на движение, предават от Столична община. 

За 24 май! Ключова промяна на движението в София

Алтернативни маршрути, които водачите на моторни превозни средства имат възможност да използват, са съответно по  ул. "Любляна" и бул. "Братя Бъкстон". Временно  с цел облекчаване на придвижването ще се разреши левият завой от бул. "Цар Борис III" към бул. "Тодор Каблешков".

Временната организация на движение се налага във връзка с изграждането на ул. „Народен герой“ и строителството на кръстовището на бул. „Цар Борис III“ – бул. „Ал. С. Пушкин“ и ул. „Народен герой“. Предвижда се полагане на плътен асфалтобетон и хоризонтална маркировка на директно трасе на бул. „Цар Борис III“ в посочения участък.

На 25 май, събота, временно ще бъде спряно и движението по трамвайните релси за времето от 04:30 ч. до 14:00 ч. 
Движението на бул. „Цар Борис III“ ще бъде възстановено след 14:00 ч. на 26 май, неделя.

С реализацията на кръстовището на ул. “Ал. С. Пушкин“ се осигурява алтернатива на движение към район „Овча купел“ и "Околовръстен път", което ще облекчи трафика по бул. „Овча купел“ и "Околовръстен път".
В зависимост от атмосферните условия е възможно строително-монтажните работи да продължат с удължено работно време. 


Организация на движението на градския транспорт
Маршрутът на автобусна линия № 107  се променя, както следва (в посока кв. "Карпузица"): от Боянска църква по действащия маршрут до кръстовище ул. „Александър Пушкин“ – бул. „Никола Петков“, наляво по бул. „Никола Петков“ и наляво по ул. „Любляна“ по маршрута до кв. "Карпузица" двупосочно.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута.

Маршрутът на автобусна линия № 260  се променя, както следва (в посока кв. "Горна баня"): от бул. „Прага“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Цар Борис III“ – бул. „Овча купел“, надясно по бул. „Овча купел“, наляво по ул. „Любляна“ и надясно по бул. „Никола Петков“ по маршрута до кв. "Горна баня" двупосочно.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута.
От 04:30 часа до 14:00 часа на 25.05.2024 г.
Маршрутът на трамвайни линии №№ 4 и 5  се скъсява, както следва (в посока кв. "Княжево" и бул. „Никола Петков“): съответно от кв. "Орландовци" и Съдебна палата до ж.к. "Бъкстон".


Маршрутът на трамвайна линия № 11 се скъсява от кв. "Илиянци" до ТМ ухо „Овча купел“ при стадион „Славия“.

Разкрива се временна автобусна линия № 5ТМ с маршрут: от автостанция „Княжево“ (начална и крайна спирка на автобусна линия № 58) по бул. „Цар Борис III“, наляво по бул. „Никола Петков“, надясно по ул. „Любляна“, надясно по бул. „Овча купел“, наляво по бул. „Цар Борис III“, надясно по бул. „Братя Бъкстон“, надясно по ул. „Тодор Каблешков“, направо по бул. „Овча купел“, ул. „Любляна“, бул. „Никола Петков“ и бул. „Цар Борис III“ по маршрута до автостанция „Княжево“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай