Смразяващи подробности за смъртта на Томи

Дядото Тома Томов има трета версия, ще я каже първо на Гешев

Смразяващи подробности за смъртта на Томи | StandartNews.com

Смразяващи подробности за смъртта на 8-годишния Тома в Мездра изнесе дядо му – бившият депутат от БСП Тома Томов, дългогодишен юрист и лидер на партия „Рома”. За себе си той има трета версия, която той заяви, че ще каже първо на главния прокурор Иван Гешев, а след това ще огласи публично. Пред бТВ той даде да се разбере, че тя е страшна, но достатъчно сериозна.

ВИЖ ОЩЕ: Момчето влачило трупа на малкия Тома, чистило кръвта

Мен ме интересува единствено, дали са събрани достатъчно доказателства по случая. Дали са установени действия по прикриване на престъплението. Това е зловещата част - прикриването от семейството, каза Томов. Внукът му бе открит на улицата в локва кръв с огнестрелна рана на врата, след като отишъл на гости при свой съученик, с когото били приятели от детската градина. Децата често играели заедно, съседското момче също ходело у малкия Тома да си играят. Цял арсенал с ловни оръжия и боеприпаси откриха разследващите в къщата на съседското момче. Баща му бе арестуван и обвинен в неправилно съхранение на оръжието.

ВИЖ ОЩЕ: Мездра излезе на шествие. Вика Гешев на помощ

По думите на Тома Томов опитът за прикриване е направен от цялото семейство, от малкото дете, от майката. "Майката е злият дух в това семейство, тя командва, тя дава съвети. Трябва да видим дали са установени точно в този период телефонните разговори, дали са давали указания”, коментира Томов.

„Не знам дали децата са били сами. Хората са ми разказвали, че баща му се е занимавал професионално с бракониерство. От дълги години това му е основния доход. В петъчния ден той винаги си е смазвал оръжията. Правел това винаги в този период – между 16 и 17 ч. Имал е самоделки и какви ли не уродливи видове оръжия”, продължи опечаленият дядо. Внукът му бе намерен на улицата малко след 16 ч. в петък.

„Не съм знаел, че съседът е имал арсенал. Моят въпрос към окръжния прокурор е дали е намерен арсеналът. Според моя информация той е укрит от близък в село Дерманци" , каза Томов.

Не знам, дали е намерено оръжието, с което е стреляно. Но ако това не е направено, това е фатално за следствието, добави той.  Томов разказа, че дечицата са се познавали още от детска градина. "Лятно време то си е играло вкъщи, яло е вкъщи. От детската градина са приятели", разкри още бившият депутат.

Коментирайки версията, че внукът му е бил прострелян с пушка, Томов каза: "Обяснението ми е следното: едно семейство, в което има много оръжия, трябва да полага големи усилия за обезопасяване на оръжията. Другата версия е, че този човек си е подготвял оръжието, за да излиза на бракониерство".

Дядото, както и всички хора, недоумява защо след като е станал инцидентът и Тома е прострелян родителите на съседското момче не са се обадили на 112 и в полицията, за да повикат помощ. "Най-доброят вариант щеше да бъде, те да се обадят в полицията, да извикат първа помощ. Но тук действията са нечовешки. Има опит за прикриване. Има и трета версия, която е била подготвена от тях, след като е било убито детето. Щяло е да стане на улицата, за да се прикрият следите. Все още не мога да разбера защо майката, която е чужденка и основен двигател в семейството, все още не е прибрана", каза още Томов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай