Мездра излезе на шествие. Вика Гешев на помощ

Къде са дрехите на внука ми, пита дядото Тома Томов

Мездра излезе на шествие. Вика Гешев на помощ | StandartNews.com

Близките на издъхналия на улицата 8-годишен Томи излязоха на шествие в Мездра и отидоха пред полицията в града. Те викат на помощ главния прокурор Иван Гешев, за да се разкрие истината около смъртта на детето.

ВИЖ ОЩЕ: Момчето влачило трупа на малкия Тома, чистило кръвта

Искаме среща с главния прокурор и настояваме да дойде на място, заяви пред bTV дядото на момченцето – бившият депутат от БСП и лидер на партия „Рома” Тома Томов.

ВИЖ ОЩЕ: Обвиниха съсед за смъртта на Томи

Момчето беше намерено мъртво на улица в Мездра около 17 ч. в петък, като първоначално се смяташе, че е нападнато от куче, а след това, че причината за смъртта ум е гръмнала пиратка. Накрая стана ясно, че то е издъхнало от огнестрелна рана на врата. Отишло да си играе с приятелчето си от детската градина в съседска къща. Най-вероятно трагедията се е случила именно там. В дома прокурорите и полицаите откриха цял арсенал от ловни оръжия и боеприпаси. Вчера бащата на приятеля на Томи бе арестуван и обвинен.

ВИЖ ОЩЕ: Още зловещи подробности за смъртта на Томи

„Тук сме във връзка с убийството на моя внук Томи. Аз съм юрист от 1985 г. и не мога да дам квалификация на деянието, което е извършено. Просто няма текст от закона, който да обхване цялата престъпна дейност на това семейство – убийство, събличане на жертвата, влачене, оставен на тротоара, прикриване на истината“, обясни дядото на момчето.

Той уточни, че близките нямат упрек към работата на следствените органи и прокурорите, но имат няколко въпроса по случая. Първият е защо не са претърсени останалите сгради, не само дома, на обвиняемия. След това - защо не са снети обяснения от съпругата на обвиняемия, която твърди, че не знае български, а живее в България от 30 години, и защо не е задържана. „Имаме сериозни основания да смятаме, че тя участва в престъплението“, заяви дядото.Накрая той пита намерени ли са дрехите на детето и къде са, дали са унищожени.

Малкият Томи бе намерен в локва кръв на улицата без панталони, чорапи и маратонки. Според криминалисти, цитирани от „Телеграф” другарчето простреляло Томи с ловна пушка, след което извлякло телцето му на улицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай