Още зловещи подробности за смъртта на Томи

Цял арсенал открит в мазето на бащата на приятеля му

Още зловещи подробности за смъртта на Томи | StandartNews.com
  • Цял арсенал открит в мазето на бащата на приятеля му

Още зловещи подробности за смъртта на 8-годишния Томи, внук на бившия депутат от БСП Тома Томов /Партия „Рома”/, излязоха днес. Цял арсенал е отрит в мазето на съседската къща, в която Томи отишъл да играе с приятелчето си от детската градина. Намерени са ловни пушки, ловен полуавтомат и ловна нарезна карабина и много боеприпаси, притежавани законно от бащата на другото дете, но съхранявани не по надлежния ред. Бащата е арестуван за неспазване на правилата за съхранение на оръжие.

Както „Стандарт” съобщи по-рано днес, водещата версия на разследващите за смъртта на Томи е огнестрелна рана, а не пиратка, както се предполагаше в началото. Проверява се дали не става въпрос за случаен изстрел при игра с една от пушките. Според разследващите става въпрос за причиняване на смърт по непредпазливост. Но прокуратурата и разследващите още не отговарят категорично на въпроса родител или другото дете са произвели смъртоносния изстрел.

Обстоятелствата, при които е намерено детето обаче повдигат куп въпроси. Детето е открито от съседна на улицата – по слипове, без маратонки и чорапи, цялото в кръв, разкри баба му.

„Идва една съседка и казва - елате, защото детето лежи на земята, пълен е с кръв, но се чу голям изстрел“, разказа Дочка Петрова. В Спешния филиал медиците само констатират смъртта.

„Бащата на другото дете е задържан за държане на огнестрелно оръжие не по съответен ред, вследствие на което е причинена смърт, но пак казвам, това е работната версия“, съобщи Владимир Сираков, окръжен прокурор на Враца.

Според близките обаче тя е достоверната.

 „Абсолютно никакви пиратки нямаше при детето, тази локва, голямата от кръв, как мислите вие, че от пиратка ли е това“, пита Дочка Петрова.

Макар тялото да е намерено на улицата, според разследващите драмата се е разиграла в къщата. „Без чорапи, без панталони на дъжда, на снега, изхвърлено на улицата, е това е истината“, разказа роднината Борко Костов.

Двете деца са били в един клас, приятели още от детската градина. Според бабата на Томи обаче приятелят му завиждал за хубавите маратонки и хубавата къща.

 „Съжалявам, че трябва да говоря в минало време, но беше дете с прекрасна душа“, каза класният ръководител Лили Христова.

С другото дете от снощи работят социални и психолози.

И в момента има екипи на жандармерията в целия квартал, защото има опасения, че може да ескалира напрежението, защото почерненото семейство търси отговори и иска истината да излезе наяве.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай