След боя с мигрантите: Тази вечер София ще е друга

Жандармерията ще патрулира в центъра

След боя с мигрантите: Тази вечер София ще е друга | StandartNews.com

Заради трите масови сбивания между мигранти и българи - на бул .Витоша и в кв. Овча Купел, в които имаше и ранени, столичната полиция приема крути мерки за тази вечер.

София почерня от полиция още следобяд.

Организирано е засилено полицейско присъствие от служители на СДВР, които съвместно със свои колеги от Жандармерията ще патрулират в районите на централната градска част, съобщават от пресцентър на МВР.

Мобилни полицейски екипи ще осъществяват контрол на реда и на територията на кв. "Овча купел" в района около Центъра за настаняване на бежанци, добавя БТА.

Мерките са част от предприетите активни действия на полицията за предотвратяване на инциденти като случаите от последните дни, провокирали значителен обществен отзвук, посочват от МВР.

Полицаи от СДВР изясняват обстоятелствата около инцидента, възникнал вчера на бул. "Витоша" в София, съобщиха по-рано днес от пресцентъра на МВР.

Побоят на "Витошка" е извършен над студенти по медицина от Пакистан с британско гражданство.

След този случай най-големите столични организации на заведенията настояват за спешни мерки и среща с вътрешния министър, кмета на София и директора на СДВР. Вътрешният министър Калин Стоянов е поканил Ричард Алибегов и неговите колеги на среща в понеделник, съобщи по-рано БНТ.

ГЕРБ настоява за извънредно заседание на СОС заради сблъсъците с мигранти в София

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ilko Ikonomov
преди 1 месец

Трябва да се ограничи,присъствието на тези, така наречени мигранти в центъра на София!!!

Откажи