Революция на пътя! Отварят най-чакания тунел

Той е част от АМ „Струма“ и е най-дългият у нас

Революция на пътя! Отварят най-чакания тунел | StandartNews.com

Революция на пътя! Отварят най-чакания тунел - „Железница“. Той ще бъде пуснат в експлоатация в края на февруари, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Той е част от АМ „Струма“ и е най-дългият у нас. Строителството му започна през 2019 и приключи през 2022 г. Изграждането му се усложни от появата на свлачища през 2020 г.Две свлачища - от юг и север, над година блокираха пускането на новопостроения и най-дълъг тунел с две тръби в България, с дължина 2.2 км., както новите мостове, преминаващи след тунела над жп-линията София-Кулата, р. Струма, обходния път Струмско-Долно Церово и трасето на Е-79.

Укрепването и преработката на свлачището от юг на двете тръби на тунела започна през октомври 2022 г. Много по-проблемно бе свлачището от север, на изхода на Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Jobs
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи