Психиатър разкри! Кой е виновен за трагедията в Стара Загора

Каза много важни подробности

Психиатър разкри! Кой е виновен за трагедията в Стара Загора | StandartNews.com

Източник: БЛИЦ

Излязоха много важни обстоятелства ,свързани с трагедията в Стара Загора.

Ето какво каза в „Пресечна точка“ по Нова Тв д-р Веселин Герев за за трагичния случай, при който бившият борец Пламен Пенев загина след гонка с полицията в Стара Загора.

Неприятно и трагично стечение на обстоятелствата. По данни на пресата човекът е бил лекуван в психиатричната болница в Раднево, а там се лекуват тежки психични разстройства и най-често психози.

Характерно за психозата по принцип е, че човек излиза извън реалността и има нереални възприятия. Това обяснява и неговото поведение на бягство с колата и на евентуална заплаха, която оправя към случайни хора.

Съответно органите на реда няма как да разпознаят такъв тип поведение, а това става, когато човек спре да си приема медикаментите, и то продължително време, от порядъка на десетина дни до седмица. 

Загиналият е имал пистолет и е управлявал кола. Едно време имаше връзка между тия центрове за психично здраве, както се наричат сега, или болниците, психиатричните, както им казвахме преди, и Министерство на вътрешните работи.

Защото при едно такова тежко състояние на човек трябва временно да му се отнема правото да употребява оръжие и да управлява моторно превозно средство, защото е под въздействието на тежки лекарства или съответно на психично разстройство“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Тъпана
преди 3 месеца

Пореден случай на полицейско насилие да те не знаят че човекът е луд но пет човека да те налегнат и бият и нормален ще умре

Откажи